Kinoa-puuviljasalat kookoshelvestega

detsember 16, 2019

Ma olen suur kinoa fänn. See on väga mitmekesine toiduaine, mille kasutamiseks on palju erinevaid võimalusi. Kinoa sobib hästi nii magusatesse kui ka soolastesse retseptidesse. Võimalusi on tõepoolest tuhandeid ja täna tahaksin ma jagada üht natukene vähem levinud viisi kinoa kasutamiseks. Puuviljasalat, mille peamiseks koostisaineks on, jah justnimelt, kinoa!


Selles salatis on koos nii palju häid asju ja see on tõeline C-vitamiini pomm! Kinoa on tuntud oma kõrge valgusisalduse poolest ning on väga kiudainerikas. Kiivi, maasikad ja ananass on kõik väga suure C-vitamiini sisaldusega, kuid salati lõplik toiteväärtus oleneb siiski sellest milliseid puuvilju sa otsustad kasutada. Näiteks sisaldab konserveeritud ananass 4x vähem C-vitamiini, kui värske ananass, aga samas on seda palju lihtsam kasutada.

Et anda salatile veelgi rohkem toiteväärtust, segasin ma sinna sisse avokaadokastet, mille ma eelnevalt blenderis valmis meisterdasin.


Kokkuvõttes võib öelda, et mulle see salat meeldis. Kinoa täidab kõhtu ja on tore puuviljadele peale smuuti ka muud kasutust leida. Tulevikus võib minu poolt ehk veelgi kinoa retsepte oodata. Kuidas teie tavaliselt kinoad kasutate?

Vaja läheb:


Salat:
1 tass keetmata kinoad
2 tassi vett
~20g kookoshelbeid
3 küpset kiivit
200g maasikaid
1 purki konserveeritud ananassi (või 340g värsket ananassi)

Avokaado kaste:
80g ananassi (konserveeritud või värsket)
1,5 spl värskelt pressitud laimimahla
1/2 avokaadot

Valmistamine


1. Pane kinoa veega potti ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Kurna sõelaga välja vesi ning lase jahtuda. Aseta kaussi, kuhu valmistad salati.
2. Lõika kiivi ja maasikad endale sobiva suurusega tükkideks ning lisa kaussi. Kui kasutad konserveeritud ananassi kurna kõigepealt mahl välja. Vajadusel tükelda ananass ning lisa salatikaussi.
3. Blenderda ananass, laimimahl ja avokaado ühtlaseks ja kreemjaks seguks.
4. Vala kaste kvinoa ja puuviljade peale. Sega.
5. Puista peale kookoshelbeid.

2 kommentaari

  1. Kookos on megahea idee salatile lisada. Peaks kah magusa kinoapudru ära proovima...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eksole, mul siin seisis purk kookoshelbeid ja tuli kuidagi kasutust leiutada neile! :D

      Kustuta