Laserepilatsioon - jagan oma kogemust

veebruar 15, 2020


Aasta alguses avanes mulle suurepärane võimalus proovida laserepilatsiooni Silkyway laserravis Tallinnas. Minu jaoks oli see esmakordne kokkupuude laserepilatsiooniga ning Dr. Rita Hage soovitusel tegime mulle kaenlaaluste laserepilatsiooni. Iseenesest väga mõistlik idee, sest kaenlaalused on just see piirkond, mida tavaliselt kõige tihedamini raseerima peab.

Niisiis, olin ma enam kui valmis jätma hüvasti oma soovimatute karvadega või vähemalt proovima, mida see protseduur mulle täpsemalt teeb.

Muide, Silkyway laserravi asub Tallinna südalinnas, Viru keskuse 4. korrusel. Paremat asukohta vist ei saakski  olla? Ükskõik millises Tallinna osas sa elad - kõik bussid, trammid ja trollid viivad ikka kesklinna Viru juurde. Hea asukoht pole muidugi ainuke asi, mida salongi valides vaadata, aga see on kindlasti plussiks.

Kui me sõbrannaga sinna jõudsime ootas meid väga meeldiv ja soe vastuvõtt. See on minu meelest väga oluline, sest mitte keegi meist ei taha kulutada raha protseduurile ning saada vastu ainult keskpärast või halba teenindust. Ükskõik, millist iluteenindajat sa külastad, annab sõbralik vastuvõtt teenusele väga palju juurde.

Esimese asjana tehti meile konsultatsioon, mille käigus saime ülevaate protseduurist ning mida üldse laserepiltasioon endast kujutab. Selgus ka tõsiasi, et mu sõbranna oli varem käinud nii laserepilatsioonis kui ka fotoepilatsioonis, mida ta ekslikult laserepilatsiooniga samaks asjaks pidas. 😃 Aga mis vahe neil kahel siis on?

Laser- või fotoepilatsioon?

On oluline teada, et laser- ja fotoepilatsioon ei ole samad asjad. Laserepilatsiooni võib teostada ainult vastavat meditsiinilist litsentsi omav isik. See pole protseduur, mida kuskil nurgataguses salongis teha, ja seetõttu väga paljud ilusalongid seda teenust ka ei paku. Või kui pakuvad, siis tuleks kindlasti enne uurida, kas neil üldse on selle jaoks vastav luba.

Silkyway iluekspert Rita Hage omab näiteks doktorikraadi ning on käinud väga-väga mitmetel koolitustel, mille kohta annavad kinnitust ka seinatäis diplome ilukliiniku seinal.

Fotoepilatsioon on küll odavam, aga fotoepilaator ei ole meditsiiniline seade, mis tähendab, et põhimõtteliselt igaüks võib selle masina endale soetada ning protseduuri teha....Ei kõla just kuigi julgustavalt või mis? 😃

Seetõttu ei ole fotoepilatsioon täielikult ohu ning sellega kaasneb palju suurem oht saada põletada. Selle kohta võib ka internetist mitmeid lugusid leida.

Niisiis, on laserepilatsiooni eelisteks suurem efektiivsus, turvalisus ning ka mugavus. 

Protseduur ise - kas see oli valus?

Ja nüüd muidugi see nr 1 küsimus, mida laserepilatsiooni puhul enim küsitakse: kas see on valus? Inimeste valutaluvus on küll erinev, aga minu jaoks oli see pigem selline torkiv ja hästi korraks kõrvetav tunne, mis hõlmas nii väikest ala kehal, et tegelikult see midagi hullu küll ei olnud. Need, kes räägivad, et laserepilatsioon on valus, on võib-olla proovinud hoopis fotoepilatsiooni (nagu mu sõbranna 😃).

Oleneb muidugi ka millist seadet kasutada. Uute moodsate masinatega ei ole protseduur valulik. Silkyway iluekspert kasutab oma töö tegemiseks näiteks maailma parimat Candela laserit, mille tulemus on kiire ja pikaaegne. Kogu protseduur sai tehtud vaid paari minutiga. 

Samas öeldi mulle ka seda, et ma reageerisin laserile väga hästi, mis tähendab, et järgmine seanss saab mulle ravi tugevamalt teha. Eks ma siis annan teada, kas järgmine kord oli laserit rohkem tunda või ei. 


Tulemused

Laserepilatsiooni tulemus on väga individuaalne ja oleneb paljudest teguritest, seega ei pruugi kõigi patsientide tulemused olla üks ühele samad. Mõnedel patsientidel läheb vaja vähem protseduure, teistel aga rohkem. Et karvadest lõplikult vabaneda tuleks teha keskmiselt 4-8 protseduuri.

Esimeste tulemuste nägemiseks läheb umbes 10 päeva, sest alles siis hakkavad karvad vaikselt välja kukkuma.

Kui sa teed laserepilatsiooni esimest korda, võib see ootamine natuke pingeline olla. Mina vaatasin oma kaenlaaluseid näiteks iga päev ja muretsesin kas mu karvad ikka kukuvad välja. 😂 Aga lõpuks nad muidugi kadusidki ära, täpselt nagu lubatud.

Protseduuri käigus hävitatakse ainult kasvufaasis olevate karvade karvasibul, mis tähendab, et samasse kohta uusi karvu enam ei kasva. Protseduuri tuleb umbes 5 nädala pärast korrata, et hävitada uute karvakeste karvasibulad, mis on vahepeal kasvama hakanud.

Minu esimesest protseduurist nüüd möödas täpselt 1 kuu, mis tähendab, et üsna pea on tulemas protseduur nr 2. Hetkel on juba näha, et vaikselt hakkab mulle uus karvkate tekkima, aga see on tunduvalt hõredam, kui varem. Pärast 2. protseduuri saan jälle uusi tulemusi jagada - kas ja kui palju mu karvkate muutunud on. 😀

Lõpetuseks ütlen, et kui te kaalute ka ise laserepilatsiooni proovimist, siis Silkyway laserravi pakub väga professionaalselt ja meeldivat teenust! :) Mina ootan huviga juba järgmist protseduuri. 

*Postitus valmis koostöös Silkyway Laserraviga.

Postita kommentaar