Karvadest priiks! Laserepilatsioon - mida teha enne ja pärast protseduuri?

aprill 16, 2020


Praegu on selline segane aeg, et ei teagi, kas ja millal jälle asju planeerima hakata saab, aga kuna mul hakkavad kodused tegevused tasapisi otsa saama, siis mõtlesin kirjutada pikemalt laserepilatsioonist. Äkki leidub veel keegi, kes vajab natuke vaheldust hetkel aktuaalsetele teemadele. 

Niisiis, olen ma praeguseks teinud 2 laserepilatsiooni protseduuri ja kirjutasin oma esimesest külastusest Silkyway laserravisse siin.

Hetkel muidugi on olukord selline, et kolmas protseduur jäi mul vahele, mis omakorda on natuke muserdav, sest laserepilatsiooni peaks ideaalis ikkagi kuurina tegema. Kokkuvõttes ongi laserepiltasioon see protseduur, mille ärajäämisest mul kõige rohkem kahju on. Ripsmed saan ma ju uuesti panna, hambaid võin ükskõik millal kontrollida, kuid laserepiltasiooni puhul tuleb olla järjekindel. Aga sellest kõigest juba täpsemalt allpool. :)

Kas teil ka mõni iluprotseduur vahele jäi millest kohe eriti kahju on? Miks?

Mida teha enne laserepilatsiooni?


Kui sa pole varem laserepilatsiooni teinud ja tahad teada, kuidas saavutada maksimaalset tulemust, siis on paar asja millega kindlasti eelnevalt arvestada.

Parimate tulemuste saavutamiseks läheb vaja järjepidevust. (Seetõttu ma hetkel natuke mures olengi.) Laserepilatsioon pole imevahend, mis sind peale ühte protseduuri igaveseks karvadest vabastab. Iga karvasibul meie kehas elab oma elu ja korraga neid kõiki kahjuks hävitada ei saa. Märgatava erinevuse saavutamiseks tuleks kindlasti arvestada mitmekuise kuuriga. 

Mina olen hetkel läbinud 2 protseduuri ja on selge, et ainuüksi sellest veel ei piisa. On näha, et mu karvkate on küll hõredam, aga mitte täielikult kadunud. Muide, kuna inimesed on väga erinevad, siis ei saa päris üks-ühele öelda, mitu protseduuri kellelgi vaja läheb, aga vähemalt 4 kindlasti. Oluline on ka see, kus ja millise masinaga sulle protseduuri tehakse. Kui see teema huvitab, siis võin teid jooksvalt kursis hoida, kuidas mul see kuur edeneb, kui ma nüüd ükskord seda jätkata saan muidugi. 

Niisiis, kui oled valmis alustama laserepilatsiooni teekonda (või oled lihtsalt uudishimulik), siis siin on sulle paar näpunäidet.

Et järgnevat mõista, tuleks kõigepealt teha endale selgeks kuidas laserepilatsioon üleüldse toimib.

Lühidalt: laserkiir neeldub pigmendis melaniin, mida on rohkesti tumedates karvades. Selle tagajärjel hävivad karvasibulad, mis on aktiivses kasvufaasis ning mis moodustavad kõigist karvadest 15-20%.

1. Õige aeg


Protseduur ise võtab tegelikult väga vähe aega, seega oma ajakavasse seda keeruline paigutada ei ole. Muide, Silkyway iluekspert on nõus kliente isegi kell 10 õhtul vastu võtma, kui muud võimalust ei ole.

Küll aga võiks arvestada sellega, et protseduuriga võib olla parem alustada sügisel või talvel, sest protseduuri toimimiseks ei tohiks olla värsket päevitust (ega ka isepruunistaja kihti). Teiseks võib protseduur olla valusam menstruatsiooni ajal, seega tasub broneeringu tegemisel ka sellele mõelda. 

2. Ettevalmistused

Enne laserepilatsiooni on oluline raseerida. Kusjuures, internetist leiab selle kohta päris erinevat infot. Mõned leheküljed väidavad, et karvad peaksid olema 1-2mm pikkused, teised ütlevad, et karvad peaks täiesti ära aetud olema. See võib üsna segadusttekitav olla, aga kuna masinad ja nende võimekus on erinevad, tuleks pigem küsida infot otse spetsialistilt, kelle juurde sa aja broneerisid. Tema tunneb enda töövahendit kõige paremini ja oskab sind ka kõige paremini aidata.

Muidugi ei tohiks enne protseduuri kasutada ka deodoranti või muid kreeme.

3. Üks asi korraga


Enne laserepilatsiooni ei tohiks teha teisi karvaeemaldusprotseduure nagu vahatamine või karvade pleegitamine. Vahatamine eemaldab karvanääpsu, mis on vajalik protseduuri toimimiseks, et soojus jõuaks karvasibulani, pleegitamine aga eemaldab karvade pigmendi, mis on samamoodi laserepilatsiooni jaoks vajalik.

4. Ei päevitusele!


Enne ja pärast laserepilatsiooni pole soovituslik päevitada ega kasutada isepruunistavaid tooted. Kuna mina tegin protseduuri ainult kaenlaaluste piirkonda, polnud asi väga hull, sest sinna ma isepruunistajat nagunii ei pane ja päikest see koht ka ei saa. Aga näiteks säärte puhul on kindlasti oluline teada, et kui nahk on päevitunud, ei neeldu laseri kiirgus mitte ainult karvanääpsu vaid kogu nahka ja ei jõua oma sihtmärgini. Kohe pärast protseduuri on aga oht, et päevitamine võib tekitada pigmendilaike, mistõttu tuleks päevitamist paar nädalat vältida ja kasutada rohkelt päikesekreemi.

Pärast protseduuri


Kindlasti on oluline teada ka seda, mida pärast protseduuri teha tuleks. On täiesti normaalne, et pärast paari esimest seanssi kasvavad karvad esialgu tagasi. Neid karvu võib vabalt raseerida, aga ära kindlasti kitku või vahata allesjäänud karvu ka kahe protseduuri vahel. Kui puudub karv, ei jõua laser karvasibulani ning protseduur ei saavuta oma eesmärki. 

Pärast protseduuri tuleks 24h tundi vältida trenni ja higistamist (ka näiteks sauna, kuuma vanni, jne). Kui epilleerisid kaenlaaluseid, ei tohiks järgmised 24h kasutada deodoranti.

Kui lasid epilleerida ala, mis puutub kokku päikesekiirgusega, tuleks kindlasti kasutada päikesekreemi vähemalt järgmised 7 päeva.

Kohe pärast protseduuri soovitatakse aga vältida lõhna ja lõhnastatud kreemide peale määrimist. Seega tasub mõelda ka sellele, mis riietega sa protseduurile lähed.

Kuna kuuri tehakse mitme kuu vältel siis võib juhtuda, et mõni protseduur jääb ka soojemasse aega, kus tahaks juba lühikesi pükse kanda. Kui tahad teha laserepilatsiooni jalgadele, tuleks aga kindlasti pikki pükse kanda, et päike pärast protseduuri nahale liiga ei teeks.

Lõpetuseks


Kui oled huvitatud laserepilatsiooni tegemisest, siis tea, mida oodata, kuid ära oota liiga palju, liiga ruttu. :) 

Praegu kohe muidugi aegu broneerida ei saa ja seda täiesti arusaadavatel põhjustel, aga kui keegi teist on huvitatud laserepilatsiooni tegemisest, siis soovitan kindlasti Silkyway laserravi. Muide, neil on ka instagram, kuhu saate otse kirjutada, kui midagi küsida soovite, ja olla kursis millal jälle aegu broneerida saab.

Kas te olete kunagi laserepilatsiooni teinud ning millised olid teie kogemused?

Postita kommentaar