KESKKONNASÕBRALIK SUUHOOLDUS: hambahari, hambapasta, hambaniit ja palju muud

november 15, 2022

Keskkonnasõbralik suuhooldus

Bambusest hambahari 

Ma alustasin bambusest hambaharja kasutamist juba üsna ammu, kui mulle koitis, et iga hambahari, mida ma kunagi kasutanud olen, vedeleb endiselt prügimäel, sest need lagunevad looduses umbes 200-700 aastat. Oma hambaharja väljavahetamine on tõesti üks kõige lihtsamaid zero waste swappe, mida teha annab. Bambusest hambaharju leiab päris mitmest poest, aga kõige parem hambahari, mida ma senimaani kasutanud olen, on Curanatura bambusest hambahari bambussöe harjastega. Parim osa on selle juures see, et hambaharja harjased sisaldavad aktiivsöe osakesi, mis aitavad hambaid valgendada ja ühtlasi suud desinfitseerida, mis on palju rohkem, kui üks plastikust hambahari teha suudab.

bambusest hambaharjad

Hambapesutabletid

Hambapesutabletid on siit nimekirjast minu jaoks kõige uuem toode. Ma polnud päris pikalt kindel kuidas jas kas need toimivad, aga tegelikult on asi väga lihtne - 1 tablett tuleb hammaste vahel puruks närida ja siis niiske hambaharjaga hambaid pesema hakata. Ainuke toode, mida ma hetkel proovinud olen on Others greibimaitselised hambapesutabletid. Others on Eesti bränd ja neilt saab tellida erineva maitsega tablette - 1 purgist jätkub ühele inimesel 3 kuuks. 

Others hambapesutabletid

Hambatikud

Ma olen tähele pannud, et väga palju hambatikke tehakse tänapäeval ka plastikust, mis on minu meelest täiesti ajuvaba/liigne plastiku kasutus. Samamoodi on puidust hambatikkudel tihti plastikust tops ümber. Mõnest poest lausa ei leiagi plastivabu hambatikke. 

Ma vihkan seda, kui seemned vms hammaste vahele kinni jäävad, mistõttu on hambatikud mul kodus alati olemas. Lisaks on neid hea kasutada ka taimede taaskasvatamisel jne. Hetkel on mul kasutusel Jordan Green Clean hambatikud

Puidust hambatikud

Hambaniit ja keelepuhastaja

Ka hambaniite on võimalik leida täiesti plastivabalt, aga kahjuks mitte tavalistest toidupoodidest. Wild & Stone maisist hambaniit on biolagunev ja klaastopsis, kuhu saab hiljem uue täitepaki juurde tellida. Saadaval näiteks Ökomon ja Sulin veebipoodides. 

Keskkonnasõbralik suuhooldus

Vasest keelepuhastajat olen ma juba varem kasutanud ning see pärineb India traditsioonilisest Ayurveda meditsiinist. Uus keelepuhastaja riidest kotikeses õnnestus mul leida Elamise Kergus veebipoest

Postita kommentaar