Detox Bath + miks ma ostsin endale 5kg epsom soola.

detsember 28, 2017

epsom sool

Ma olen küll suur vannis ligunemise fänn, kuid igasugused vannipommid ja trühvlid on minu tähelepanu vannisooladelt täiesi kõrvale juhtinud.

Õnneks avastab internetis sorades nii mõndagi. Vannis keerlevad ja kihisevad pallid on küll toredad, kuid vannisoolad on meile kokkuvõttes palju kasulikumad, kui kasutad õiget soola õiges koguses. Lisaks sellele leidub veel hulk asju, mida vannivette lisada võiks.

Miks on vannisool kasulik?


On palju erinevaid soolasid, mida vannis kasutada võib, aga neist kõige kasulikum on epsom sool. Enamus vannisoolasid poes on tehtud aga tavalisest meresoolast. Ka mõned vannipallid sisaldavad epsom soola, kuid seda väga väikeses koguses.

Epsom sool sisaldab suures koguses magneesiumi, (tegelikult ongi epsom sool magneesiumsulfaat) mida inimene on võimeline omandama läbi naha. Magneesiumi puudus langetab keskendumisvõimet, tekitab väsimust, depressiooni, närvilisust, peavalu ja unehäireid. Seega aitab epsom sool võidelda kõigi nende probleemidega. (Tasub mainida, et magneesium on ka üks neist mineraalidest, mida alkohol meie kehast välja viib.)

Kui sa oled üks neist õnnelikest, kellel on kodus vann, tasub kindlasti epsom soola kasutamise peale mõelda.

Öeldakse, et epsom soola tuleks vanni lisada vähemalt 500g. Seega on palju mõistlikum osta epsom soola puhtal kujul suuremas koguses ning seda vannivette näiteks koos eeterlike õlidega lisada või ise purkidesse erinevaid soolasid meisterdada.

DIY vannisool

Kust osta?


Puhtal kujul saab epsom soola osta näiteks chilli.ee e-poest või esinduskauplustest 6,5€/kg või 19,5€/5kg (ainult 3,9€ ühe kilo eest!). See on kõige soodsam hind, mis ma Eestist leidsin. (EDIT: Pakkumine on lõppenud. Hetkel on kõige soodsam hind 5€/kg siin.)

Mida veel vannivette lisada?


Õunaäädikas - see võib esmapilgul küll kummaline koostisosa tunduda, kuid õunaäädika hape on nahale väga kasulik. See teeb naha pehmeks ning aitab ka põletuse/ärrituse vastu.

Ingver - lisab veele soojust, parandab vereringet ja soodustab higistamist.

Eeterlikud õlid - hea variant on näiteks geraanium, lavendliõli, sandliõli või ylang-ylang.

Detox vanni retsept näeb välja umbes selline:

  • 500g epsom soola
  • 250ml õunaäädikat
  • 3 supilusikatäit purustatud ingverit
  • 5-10 tilka eeterliku õli sinu valikul

Joo klaas vett enne ja pärast vanni ning ära unusta võtta endale 30 minutit kuni tund, et korralikult vannivees lõõgastuda. :)

DIY vannisool

Lõpetuseks saab epsom soolaga veel palju vahvaid DIY projekte teha. Minu ilusa soolapurgi sees on:
  • Epsom sool
  • Kuivatatud roosiõied (leidsin selle paki Rimi teeletist)
  • Roositee (Marie-Antoinette Tea)

Mida sulle vannivette lisada meeldib?

Postita kommentaar