Näohooldustooted, mida ma igapäevaselt kasutan

märts 02, 2019

Täna tahan ma rääkida oma lemmik näohooldustoodetest, mida ma päriselt igapäevaselt kasutan. Esiteks, kuna ma pole juba nii ammu siin iluteemadel rääkinud ja teiseks, kuna ma tegelikult olen näohoolduse osas väga valiv. Seega pole need siin mingid suvalised Selveri leiud, vaid hoolega valitud tooted ja miks mitte seda jagada? 😃

Lisaks tundub mulle, et instagrammis ja blogides räägitakse tihti ainult nendest toodetest, mis on kas tasuta saadud või mõne muu diili tõttu mainimise ära teeninud. Muidugi võivad ka need väga head tooted olla (ma tean, sest ma olen ka ise niimoodi uusi ja põnevaid tooteid avastanud), aga täna tahan ma rääkida toodetest, mida ma olen enda jaoks ise avastanud ja mille kohta keegi mult postitust ei oota.

Kusjuures, mu tootevalikust leiab üsna mitmeid Korea või Jaapani tooteid. Seda sellepärast, et ma olen Aasia brände juba aastaid kasutanud ja usaldan neid tihti rohkem, kui suvalisi brände meie poelettidel. Muidugi proovin ma aeg-ajalt ka teisi brände ja sugugi mitte kõik täna mainitud tooted pole Aasiast.

Enne kui tutvustan Teile oma tooteid räägin ruttu ka sellest, kuidas ma tooteid valin/kontrollin. :)


Kuidas kontrollida, mida su kosmeetika sisaldab?


Rääkisin hiljuti instagrammis sellest, kuidas paljud kosmeetikatooted sisaldavad kahjulikke kemikaale. Muidugi mitte kõik, aga tõsi on, et väga paljud inimesed ei kontrolli üldse, mis ühe või teise toote sees on. Ilmselt kuna koostisainete nimekiri ei ütle meile tihti midagi ja väga tüütu on eraldi iga koostisaine tähendust otsida.

Mina kasutan selle jaoks lehekülge nimega CosDNA. Seal on enamus tooteid juba olemas, seega tuleb lihtsalt otsida toodet nime järgi ja näed kohe ära, mida toode sisaldab, kas mõni koostisaine on potentsiaalselt ohtlik, jne. Kui toodet otsingust ei leia, siis kopi koostisainete nimekiri tootja koduleheküljelt ja sisesta need 'Analyze Cosmetics' lingi alt. Easy-peasy.

Aga räägime siis minu lemmik toodetest! 🙂


1. COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser

Olles näohoolduse kohta väga palju uurinud, tean, et inimese naha neutraalne pH-tase on 5.5 (ehk kergelt happeline) ja näopuhastaja valikul tuleks esmalt vaadata toote pH-taset.

Ma väga pikalt ei seletaks aga:

Kergelt happeline pH-tase naha välispinnal aitab vältida haigusttekitavate bakterite sissetungi ja paljunemist. Kõik tooted, mille pH jääb üle 7 mõjuvad nahale halvasti, sest rikuvad happelise kaitsekihi kaitsvaid omadusi ja nõrgestavad naha loomulikku vastupanuvõimet. (kopitud siit, sest ma ei ole ise piisavalt pädev seda oma sõnadega seletama)

Paljude näopuhastajate pH tase on aga üle 7, sest nii vahutab see rohkem ja kliendile jääb mulje, et toode peseb nägu paremini vms. See on vähemalt üks teooria mida ma lugenud olen. Ühesõnaga, tasub jälgida näopesuvahendite pH taset. Samas näiteks mitsellaarveed on kõik nii tehtud, et nende pH polegi kunagi üle 7.

Paljud tootjad ei lisa oma toodetele infot selle pH kohta, kuid interneti abil annab selle peaaegu alati kindlaks teha. Eriti kui tegemist on tuntud tootjaga. Muidugi olen ma niivõrd extra, et mul on selleks puhuks olemas lausa pH ribad, millega saab toote pH-d ise testida. 😂 (Korea toodetega saab tihti kaasa testreid ja on hea teada iga näopesuvahendi pH-d, enne kui ma seda endale näkku topin.)

Kogu see jutt pH olulisusest toobki mind lõpuks minu esimese tooteni, milleks on COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser. Nimi ütleb juba ära, et tegemist on happelise ehk madala pH tasemega tootega. Toode on mulle tuttav juba ammu-ammu ja on enamjaolt levinud Aasia kosmeetikat eelistava tarbijaskonna hulgas. Peale pH taseme on oluliseks teguriks ka toote hind ja siinkohal arvan, et COSRX on kindlasti üks kõige parema hinna ja kvaliteedi suhtega brände.

2. Konjac svamm

Näopesemisest rääkides, on konjac svamm mu teine suur lemmik. Ma küll avastasin selle üsna hiljuti, aga see oli armastus esimesest kasutuskorrast. Mu meelest on näo pesemine üsna ebameeldiv tegevus, aga selle svammi abil on see üllataval kombel palju parem ja ma kahtlen, et ma edaspidi ilma selleta elada saaksin. Peamiselt kuna konjac svammi abil saan näopesugeeli näolt maha pesta ilma, et vesi mööda mu käsivarsi kõikjale tilguks. Lisaks on see käsn näo vastas nii mõnus, et ma ausalt tahakski oma nägu sellega hõõruma jääda. Ja tegelikult on see ka õrnalt kooriv ning aitab eemaldada nahalt surnud naharakke ja muud sellist.

Neid svamme tuleb muidugi üsna tihti välja vahetada, mis tegelikult on suht loogiline, sest kaua sa ikka sama käsnaga oma nägu hõõrud. Igasugused bakterid ja muud asjad võivad ju tekkida ja paljuneda.. (Vuhh...😂) Seega ostsin omale pigem odavamapoolse brändi toote ja võtsin kohe varuga neid käsnasid.


3. Elizavecca Hell Pore Control Hyaluronic Acid Serum

Niisutav seerum, mis sisaldab 97% hüaluroonhapet. Samuti Korea toode, mis meeldib mulle, kuna selle koostisainete nimekiri on väga lühike (st. pole liialt üleliigset jama). Hüaluroonhape on niiskustasakaalu säilitaja, mis seob rakkude vahel olles vett ja muudab naha elastseks. Lisaks kaitseb see vabade radikaalide põhjustatud kahju eest, stimuleerib elastsust andva kollageeni tootmist ning mõjub põletikuvastaselt.


4. The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% ja The Ordinary Granactive Retinoid* 2% Emulsion

Kuigi ma alustasin vitamiin C kasutamist samuti Korea toodetest, otsustasin ma hiljuti proovida ka The Ordinary tooteid, kuna olen nende kohta palju head lugenud. Vitamin C ja retinoid on mõlemad näonahale äärmiselt kasulikud ja aitavad ennetada ka kortsude teket. Tavaliselt kasutan ma hommikul vitamiin C kreemi ja õhtul paar tilka retinoidi. Kusjuures pärast vitamiin C kasutamist tuleb kindlasti panna peale päikesekreemi, kui plaanid minna päikese kätte.


5. BIORE UV Aqua Rich Watery Essence Sunscreen SPF50+ PA++++

Päikesekreem on üks kõige olulisemaid näohooldustooteid, mida igaüks meist kasutama peaks. See aitab ära hoida enneaegset vananemist, mis tekib just UV kiirguse tagajärjel. (Samal põhjusel ei julge ma enam solaariumites käia 😃). Aasia riikides on päikesekreemid eriti hinnas ja seetõttu meeldib mulle ka Aasia päikesekreeme kasutada. (Btw, kes ei tea, siis Biore on tegelikult Jaapani bränd ning see toode, mida mina kasutan, on mõeldud Jaapani turule.)

Kui ma esimest korda Biore päikesekreemi proovisin, ei tundunud see üldse päikesekreemi moodi. See kreem on oma tekstuurilt hoopis teistsugune - niisutav ja sobib üli hästi meigiga. Tihti ei kasuta ma meigi all üldse teisi näokreeme, kui ainult oma päikesekreemi. ❤️

--------

See postitus tuli üsna pikk, aga ma võiks näohooldusest veelgi pikemalt rääkida! Ilmselt ei tea paljud teist, et ma tegelikult ei kanna üldse igapäevaselt meiki ning minu näonaha korrasolek on minu jaoks väga oluline. :)

Kuidas Teie oma näonaha eest hoolitsete?

2 kommentaari

  1. I just recently purchased both the Ordinary vitamin C and Retinol 5% i cant wait to try it out! And yepp the Biore Sunscreen is my all time fave!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Thank you for the comment! They are both great products, I'm sure you will love them! :) And I agree, that sunscreen is the best! 🤩

      Kustuta