Tee ise: kummelitee näomask meega

juuni 07, 2018

kummelitee

Kummelitee on tuntud oma rahustavate ja põletikuvastaste omaduste poolest. Kuidas aga saaksime seda oma näonahal ära kasutada? Ning kas mett on võimalik panna näole nii, et kõik kohad ei kleepu? Jah, tegelikult on see päris lihtne, kui sul on olemas sobiv abivahend! :)



See on kuiv kangasmask (sheet mask), mis kokkupuutel vedelikuga hakkab paisuma. Lõuna-Koreast tuntuks saanud kangasmaskid on ka meil Eestis müügil, kuid nende pidev kasutamine on üsna kallivõitu. Miks mitte teha vahelduseks üks odav DIY variant, mis toimib põhimõtteliselt samamoodi: rahustab nahka, jahutab ja on mõnusalt lõdvestav. 

Kuiva kangasmaski kasutamiseks on lõputult võimalusi, aga valisin siin esmakordseks tutvustamiseks koostisained, mis igaühel tõenäoliselt kodus olemas on. Lisaks oli tore seismajäänud teepakile lõpuks kasutust leida.


Koostisained

Mett lisasin natuke rohkem, kui tavaliselt oma teetassi paneksin, kuna olen täheldanud, et mesi mõjub mu näonahale alati hästi. 

Juhend

1. Veendu, et su näonahk oleks puhas.
2. Valmista endale tassike kummeliteed. Pane vett umbes poole tassi jagu ning sega sisse mett.
3. Kui teetass on jahtunud, pane sisse kuiv näomask ning oota paar sekundit kuni see paisub.
4. Võta mask, rulli see ettevaatlikult lahti ning aseta näole. Hoia 15-20 minutit ja lõdvestu. Seejärel jätka oma tavapärase näohooldusrutiiniga.


Veel ideid: Kuiva näomaski saab kasutada ka oma näohooldustoodete, rohelise tee, aloe vera, kurgivedeliku või tomatitega.

On keegi neid varem kasutanud või üldse näinud kuskil?

Postita kommentaar